У Кропивницькому «рудівську» лікарню інтегрують у єдиний міський медичний простір

Перегляди: 1755

В обласному центрі СМСЧ-19, яку люди називають «рудівською» лікарнею, мають намір реорганізувати і включити в єдиний міський медичний простір.

Про це CBN розповіла керівник управління охорони здоров'я міськради Оксана Макарук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Той формат, в якому лікарня існує зараз, не відповідає ні назві, ні призначенню, ні функціям. Ми збережемо те, що функціонує, і трансформуємо інше. Казати сьогодні, що медико-санітарна частина - це надпотужний багатопрофільний заклад, не можна, бо це просто не відповідає дійсності», - наголосила головний медик міста.

В той же час вона зазначила, що інтегрувати треба з урахуванням як потреб громади, так і медичних.

За її словами, лікарня знаходиться у приміщеннях, які будувалися саме для розміщення лікувального закладу. Тому один з варіантів інтеграції - переформатувати лікарню і розмістити там відділення закладів, які зараз знаходяться в непристосованих приміщеннях, наприклад, в історичних будівлях, або потребують значних капіталовкладень.

Наразі тривають прорахунки різних варіантів подальших дій. Процес реорганізації й інтеграції СМСЧ-19 планують розпочати наступного року