Двох жителів Кіровоградщини можуть посадити за оборудку на 1,5 млн у Вінниці

Перегляди: 696

У суді вирішиться доля двох жителів Кіровоградщини, які незаконно заволоділи майном підприємства вартістю майже 1,5 мільйона гривень.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури Вінницької області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вінницька місцева прокуратура направила до суду кримінальне провадження щодо двох жителів Кіровоградської області, які заволоділи майном одного з підприємств Вінниці з використанням підробленого паспорту громадянина України на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень.

За інформацією прокуратури Вінницької області, один із чоловіків запропонував своєму знайомому ідею, як можна збагатитись. Вони розподілили між собою ролі.

Організатор знайшов у Інтернеті оголошення про пошук перевізника з вантажним автомобілем.

Чоловік зв’язався з представником логістичної кампанії, яка розмістила оголошення, і повідомив про наявність у нього транспортного засобу. Електронною поштою надіслав зображення документів: підробленого паспорта громадянина України на ім’я знайомого та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. За допомогою фальшивок чоловік разом з представником кампанії оформили документи для перевезення матеріальних цінностей.

Чоловік надав знайомому вантажний автомобіль, підроблений паспорт на його ім’я та «липове» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Сам супроводив спільника, який керував вантажівкою, на легковому авто.

У Вінниці вони взяли у раніше підшуканої жертви товарні цінності на майже 1,5 мільйона гривень, які начебто мали доставити до підприємств Черкаської області.

Якщо в суді доведуть вину шахраїв, то чоловікам загрожує від п’яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.