Матеріали на звільненого заступника мера Кропивницького передадуть правоохоронцям

Перегляди: 2994

Матеріали щодо діяльності Олександра Грабенка на посаді заступника міського голови Кропивницького передадуть до правоохоронних органів, а сам він просто не вийшов на роботу з відпустки.

Про це у коментарі «УЦ» заявив міський голова обласного центру Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Контролюючими органами міської ради було встановлено цілу низку серйозних порушень, пов'язаних з перевищенням службових повноважень, приховуванням окремих моментів при вирішенні земельних питань, питань, пов'язаних з оформленням документації. У тому числі фальсифікація важливих земельних документів в інтересах комерційних структур. Були скарги з боку окремих осіб - що питання, в тому числі земельні, вирішуються невчасно або вибірково», - перерахував міський голова.

Він зазначив також, що провалена низку системних програм у зоні відповідальності Грабенка, впровадження яких, відповідно до встановлених термінів, вже мало відбутися, а самі програми - працювати.

«Це і програма виділення меж міста в натурі - це дуже серйозно, це основа містобудування. Це межі всередині міста, теж не вирішені ці питання. План будівництва та розвитку закладів комунально-побутових і торгових у місті - теж повноваження Грабенка. Цього плану немає. Тому за системні недоліки, перевищення службових повноважень, покладаючись на результати службової перевірки, яка була проведена, запропоновано таке рішення», - сказав Райкович.

«Відпустка у нього закінчилася п'ятого числа. Шостого листопада колишній заступник міського голови Грабенко повинен був вийти на роботу. Але не вийшов, - констатував мер Кропивницького. - Мені як керівнику міста заступник не зателефонував, нічого не пояснив».

Міський голова зазначив також, що, коли обробка документів буде закінчена, зібрані матеріали передадуть у правоохоронні органи.

Нагадаємо, Олександра Грабенка звільнили з формулюванням «за порушення присяги посадових осіб місцевого самоврядування».