«Плюшкіни» в Кропивницькому, у яких з двору вивезли купу сміття, знову зносять непотріб

Перегляди: 1142

Мешканці домоволодіння у провулку Маркшейдерському в Кропивницькому, які за сім років повністю вкрили подвір’я шаром сміття понад два метри, знову почали зносити непотріб.

Про це CBN повідомив начальник спеціалізованої інспекції Кропивницького Андрій Максюта.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, Терещенки сортували своє сміття поетапно – залишали те, що, на їхню думку, згодиться на паливо, а решту вивозили вантажівками. Їх надала Фортечна у Кропивницькому рада спеціально для цієї мети. Вивозили приблизно раз на тиждень по дві машини. Всього встигли вивезти лише 10 вантажівок з непотребом.

«Зараз ми отримали інформацію, що люди почали знову зносити сміття до двору, – сказав Максюта. – Зараз планується скликання комісії в попередньому складі, яка займалася питанням допомоги Терещенкам. Вона повинна вирішити, що робити далі – людям уже призначили субсидію на придбання твердого палива, тобто топити взимку їм буде чим. Але вони знову взялися за старе. Також комісія вирішить, чи продовжувати вивіз сміття з їхнього домоволодіння, оскільки в даній ситуації це просто марна витрата бюджетних коштів. Однак і залишити просто ситуацію без контролю не можна, тому що екологічна загроза від сміття та щурів, які там розводяться, залишається. Крім того, буде розглянуте питання щодо призначення Терещенкам психіатричної експертизи, тому що систематичне накопичування сміття може бути ознакою того, що людям потрібна допомога медичних фахівців».

Нагадаємо, мешканці приватного домоволодіння на Балашівці засипали власне подвір’я непотребом. Серед завалів сміття завелися щури. 30 жовтня після втручання комісії в складі представників УДСНС, ГУНП, Дерпрожспоживслужби, спеціалізованої інспекції та Фортечної районної у місті ради смітник почали прибирати.