Студенти медуніверситету в Кропивницькому висловили незадоволення умовами навчання

Перегляди: 5805

Понад півтисячі студентів Донецького національного медичного університету міжнародного факультету не пішли на пари, а вийшли на протест сьогодні, 13 листопада.

Вони вимагали, щоб університет надав їм матеріальну базу для опанування теоретичних знань на практиці, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майбутні медики кажуть, що просять облаштувати аудиторії фантомами для відпрацювання навичок уже другий рік. Нарікають на відсутність бібліотеки, недостатню кількість викладачів та відсутність належної практики в медичних закладах, куди їх відправляють.

«В основному це стосується стоматологів і медиків, - розповів студент третього курсу стоматології Баходір Турсунов. - Ми не задоволені тим, що немає клінічної бази для студентів з боку керівництва університету. Ми зверталися письмово, просили, щоб нам організували зустріч з ректором – нема нічого, ніякої реакції. Нам уже обіцяють другий рік зробити клінічну базу. Я розумію, що зробити це нелегко, але вони мали зробити це ще до першого курсу. Ми платимо велику суму - $ 3500 на рік! У Кропивницькому знаходиться 1100 студентів. Це понад $ 3 млн в рік!»

Студенти разом з в. о. декана міжнародного медичного факультету у Кропивницькому Олександром Мухіним уже тричі звертались із заявами до ректора університету Петра Кондратенка. Досі відповіді не отримали.

Перший проректор Ігор Хрипаченко, котрий приїхав до Кропивницького з Краматорська, зі студентами спілкуватися не захотів: «Зараз іде внутрішній аудит, перевірка факультету. Поки ніяких коментарів не буде. Після аудиту ми надамо коментар».

Відео про акцію протесту дивіться на CBN згодом.