У Кіровоградському районі відкрили комбікормовий завод (ФОТО)

Перегляди: 4860

У селі Велика Северинка Кіровоградського району запустили виробничий комплекс із виробництва комбікормів і концентратів, який із нуля звело підприємство «ДАБЛ-ДЕККЕР», сьогодні, 13 листопада.

До цього часу підприємство працювало у тестовому режимі, а нині може перейти у виробничий, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виробництво здійснюватиметься за європейськими стандартами якості. Ціни теж будуть доступними. Сировину закуповуватимуть на Кіровоградщині. Якість перевірятимуть у спеціальній лабораторії. Це перший в області професійний завод із виготовлення кормів.

«На цьому місці було чисте поле. Ми вирішили збудувати тут завод, щоб стимулювати людей розвитку бізнесу і сільського господарства в області, – зазначив директор ТОВ «ДАБЛ-ДЕККЕР» Владислав Шаров. – Лінія безперервного змішування і мікродозування – виробництва США. Продуктивність – 15 тонн на годину. На сьогодні це чи не найкраще обладнання. Також використовуємо ліцензійні гранулятори американської компанії CPM. Є техніка і вітчизняного виробництва».

Сума інвестицій у будівництво і устаткування склала майже півтора мільйона євро.

На підприємстві створили 15 робочих місць. Зарплату обіцяють не нижче 10 тисяч гривень.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко впевнений, що новий об’єкт дасть можливість розвиватися тваринництву і птахівництву в області. До того ж, це – приклад ефективної взаємодії влади й інвесторів.

«Завдання влади – зробити так, щоб інвестор прийняв рішення створити свій бізнес на Кіровоградщині, – наголосив він. – У Великосеверинівської громади це вдалося. Це успішний приклад того, як і влада, і бізнесмени змогли порозумітися. Переконаний, що Кіровоградщина і надалі рухатиметься у цьому напрямку – у нас з’являтимуться нові підприємства і нові робочі місця».

Корми планують реалізувати в Україні, а також відправляти на експорт, зокрема у країни Близького Сходу.

Фотогалерея