На Кіровоградщині безкоштовно встановлюють споживачам диференційовані електролічильники

Перегляди: 2555

Протягом 2018 року в рамках інвестиційної програми ПрАТ «Кіровоградобленерго» безкоштовно встановить споживачам більше 16 тисяч найсучасніших приладів обліку.

Про це CBN повідомив прес-секретар підприємства Сергій Богомільчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лічільники нададуть змогу споживачам використовувати електроенергію за зонами доби. Це - можливість суттєво економити, перевівши використання частини електроприладів на нічний режим роботи.

Крім того, прилади дозволять енергокомпанії дистанційно знімати показники, відключати боржників і відновлювати електропостачання після оплати боргу, а споживачі, у свою чергу, зможуть краще контролювати рівень оплати – про наявність заборгованості їх повідомить табло лічильника. Окрім цього, прилади обладнані багатоступеневим захистом від стороннього втручання у їхню роботу.

Щоб перейти до диференційованого за періодами часу обліку електроенергії, споживачу просто необхідно за фактом встановлення такого лічильника звернутися з відповідною заявою до району електричних мереж за місцем проживання.

Встановити такі прилади обліку цьогоріч запланували у Голованівському, Олександрійському, Добровеличківському, Маловисківському та Новомиргородському районах, а також у Кропивницькому.

В обласному центрі роботи знаходяться на завершальному етапі. Нові лічильники вже встановили в багатоповерхівках за адресами: вулиці Героїв України, 10, Пацаєва, 14, корп. 1, Андріївська, 16, Вокзальна, 33, проспект Перемоги, 8, корп. 1.

Найближчим часом лічильники з'являться у домівках жителів кількох вулиць приватної забудови у районах Ковалівка та Стара Балашівка.

За бажанням побутові споживачі, які не потрапили до програми, можуть самостійно придбати диференційований лічильник. Всю необхідну інформацію нададуть в РЕМ.