На Кіровоградщині екс-банкір намагався продати базу даних клієнтів банку (ФОТО)

Перегляди: 1728

Працівники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції під час моніторингу мережі Інтернет виявили оголошення про продаж баз даних клієнтів одного з банків України.

Про це CBN повідомили у кіберполіції України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) КК України.

Працівники кіберполіції встановили чоловіка, який намагався продати персональні дані громадян України. Ним виявився 37-річний житель Дніпропетровщини, який раніше обіймав керівну посаду одного з українських банків. База даних, яку він намагався продати, налічувала інформацію про близько півмільйона громадян.

За місцем його проживання працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Кіровоградщини, за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури провели санкціонований обшук. У помешканні виявили комп’ютерну техніку, де знаходились бази даних з персональною інформацією громадян. Крім того, поліцейські вилучили додаткові цифрові носії інформації, банківські картки та чорнові записи, які використовував зловмисник.

Вилучену техніку направили на експертизу. Екс-банкіру загрожує до двох років позбавлення волі.