На Кіровоградщині громадських активістів та журналістів закликали об'єднатися для захисту

Перегляди: 765

У соцмережі Facebook створили закриту групу «Громадська активність під прицілом» для захисту громадських активістів та журналістів.

Про це у прес-клубі реформ сьогодні, 14 листопада, розповіли голова КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алла Волошина, волонтер благодійної організації «Благодійного фонду "Кіровоград волонтерський"» Тетяна Бородіна, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З ініціативою виступив фонд Freedom House після трагічної загибелі Катерини Гандзюк - активістки українського громадянського права і боротьби з корупцією.

Мета створення групи, за словами Тетяни Бородіної, - оперативно і точково реагувати на кожен випадок тиску на активістів. Під хештегом «Громадська активність під прицілом» свої історії зможуть розповісти ті, хто постраждав за свою громадську діяльність.

«Активісти піднімають питання, залучають зовнішні ресурси для впровадження реформ, а натомість отримують звинувачення - ви на нас гроші заробляєте, відпрацьовуєте гранти», - зазначила Алла Волошина. Вона нагадала, що першими, хто став на захист країни у 2014 році, були саме добровольчі батальйони, громадські активісти об'єдналися в реанімаційний пакет реформ і так далі.

«Все важче йдуть реформи, і Кіровоградська область в цьому не виняток, - констатувала Алла Волошина. - Правоохоронні органи не ведуть окрему статистику злочинів, у яких постраждали активісти чи журналісти».

Тетяна Бородіна зауважила, що значно побільшала кількість нападів на активістів, у тому числі й з метою дискредитації. Тому активістки закликали колег до об'єднання.