У Кропивницькому запрацює школа Юридичної сотні

Перегляди: 1284

Як саме відбуватиметься навчання в школі Юридичної сотні та в чому його потреба, сьогодні, 15 листопада, в прес-центрі CBN розповіли координатор школи Антон Красов та учасники школи голова ГО «Єдина родина Кропивниччини» Олена Степанок і голова КРО «Бойове братство» Віктор Колінько.

Проект, який стартує в Кропивницькому, має всеукраїнський статус. Це п’ятимісячний освітній проект для ветеранів, громадських організацій, у тому числі тих, хто надає допомогу ветеранам.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Антон Красов зазначив, що для охочих взяти участь у школі проводився відбір. Перевагу надавали тим організаціям, які мають певний досвід і щось показали.

Проект складається з чотирьох блоків: лідерство та комунікації, інституційний розвиток організації, юридичний та виборчий.

Заняття фахівці проводитимуть раз на місяць у вихідні. До Кропивницького з’їдуться представники громадських організацій не тільки з Кіровоградської, а й з Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Ідея створення школи зародилася ще півтора роки назад. Програма школи однакова для всіх міст, але для Кропивницького створили бонуси, сказав правозахисник.

«Юридична сотня стала хабом юридичної допомоги. Та нас не вистачає на всіх. Тому треба досягати більш вагомих результатів», - наголосив Антон Красов.

Підсумком роботи школи стане презентація власних проектів учасників перед донорами, наприклад, представниками Посольства Канади, НАТО, ООН, фонду «Відродження» тощо.