У Кропивницькому триває конфлікт в Донецькому медуніверситеті, винних поки не знайшли

Перегляди: 3390

Студенти-іноземці пред'являють претензії до неналежного рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому, та у відповідь чують, що не оплатили повністю навчання за поточний семестр.

Чим насправді обумовлений конфлікт, сьогодні, 16 листопада, з’ясовували у прес-центрі CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами представника компанї-контрактера «Українські освітні послуги» Олега Коротенка, фірми-контрактери за два роки привезли у ДонМУ 1078 студентів. Співпраця з навчальним закладом почалася у 2010 році. І на сьогодні жодної претензії від медуніверситету щодо неналежного виконання з боку контрактерів договорів не надходило.

Олег Коротенко зазначив, що вартість усього курсу навчання становить від 9 тисяч до 14 480 доларів. Між університетом, студентами та фірмою укладені тристоронні договори, де чітко оговорена якість послуг. Що ж до оплати, фірма готова пред’явити банківські виписки, тому не можна огульно говорити, що хтось щось не заплатив.

До того ж кожна компанія-контрактер має ліцензію від держави, й жодна не припинена. Тому обвинувачення з боку керівництва медуніверситету, наголосив Коротенко, не мають під собою підґрунтя.

Від самого закладу вимагають одне - надати студентам належний рівень освіти. Екс-декан міжнародного медичного факультету Олександр Мухін зазначив, що в університеті немає бібліотеки, спортзалу, їдальні, студентів не влаштовують умови проживання, та, головне, студенти не мають змоги набувати практичних навичок на базі медичних закладів Кропивницького. За його словами, керівництво закладу відмовлялось від співробітництва з лікарнями, які очікували символічну оплату. І все, що вдалося, робили педагоги на своїх власних зв’язках.

Олександр Мухін заявив, що університет немає повного оснащення для навчання навіть студентів першого і другого курсів, за час існування факультету в Кропивницькому не провели жодної закупівлі. Педагоги закуповують обладнання за свої гроші.

Екс-декан вважає, що штучно створені такі умови, при яких студенти не зможуть здати ліцензійні іспити КРОК, і хтось в цьому зацікавлений.

Та в ДонНМУ заявляють, що неможливо надавати якісну послугу через недоплату 31 мільйона гривень та мільйона євро. За словами громадського активіста, помічника ректора університету Сергія Нестерова, зараз у закладі проводять внутрішній аудит, і вже невдовзі висновки комісії стануть надбанням громадськості.

На думку керівництва, університет став жертвою шахраїв, борги критичні, а без грошей не можна якісно навчати.