Акцій на підтримку Томосу в Кропивницькому не планують, підтримка - «у служінні» - владика Марк

Перегляди: 1144

Акцій на підтримку Томосу в Кропивницькому поки не планується.

Про це CBN повідомив Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк (Київський патріархат).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, справжня підтримка - у служінні.

«Всі вірні Київського Патріархату, які багато років чекали цього моменту і до нього йшли своїм служінням і вибором, підтримують і далі, щоб Україна мала незалежну церкву. Підтримка проявляється в повсякденному житті християнина, якщо він живе, згідно з Євангелієм, якщо відвідує храми Київського патріархату, також у будівництві храмів майбутньої незалежної церкви, і саме так проявляється ця підтримка», – зазначив владика Марк.

Нагадаємо, синод Вселенського патріархату скасував юрисдикцію Російської церкви над українським єпископатом, відтак нині всі православні архієреї України вважаються служителями Вселенського престолу.

3 листопада у Стамбулі Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом, яка, зокрема, деталізує процес надання Томосу.

Шляхом надання Томосу деякій частині «материнської» церкви офіційно проголошується автономія в управлінні чи автокефалія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ