Алла Шлапак: Кропивницький на собі відчуває кризу якісної підготовки медичних кадрів

Перегляди: 1135

Черговий етап медичної реформи лідер «Соціальної справедливості» Алла Шлапак вважає ще одним етапом знищення українського народу і зменшенням доступу до якісних послуг.

Про це вона заявила в коментарі кореспонденту CBN під час візиту в Кропивницький сьогодні, 19 листопада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Головним недоліком сьогоднішньої реформи є кадрова політика, в першу чергу якісна підготовка кадрів, що у Кропивницькому ви, як ніхто, відчуваєте», - зазначила Алла Шлапак.

Політик вважає, що будь-яка централізація в сфері фінансування є пагубною через свою неминучу корупційну складову, а Національна служба здоров'я не зможе працювати повноцінно. Крім того, перехід повністю до платних послуг не відповідає реаліям України.

«Якщо ми говоримо не про реформу, а про якісні зміни в охороні здоров'я, то людей якнайбільше дратувала якраз стаціонарна, а не первинна ланка, чию реформу зараз впроваджують», - сказала Алла Шлапак.

Вона нагадала про закон про автономізацію лікувальних закладів, який передбачає легальний вхід грошей та прозоре використання коштів. Та політик має сумніви щодо його швидкого впровадження.

«Ця реформа дуже теоретична і, на жаль, не має нічого спільного з економічними реаліями», - резюмувала Алла Шлапак.