Шлапак розповіла у Кропивницькому, як вирішити проблеми з тарифами і теплопостачанням

Перегляди: 1276

Те, що відбувається в країні з тарифами на тепло, обумовлено прийдешніми виборами.

Так вважає лідер партії «Соціальна справедливість» Алла Шлапак, яка дала сьогодні, 19 листопада, прес-конференцію в CBN у рамках свого візиту до Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона нагадала ситуацію, яка склалася у Смілі, де людей залишили без тепла. На її думку, Президент повинен був звільнити чиновників, які не впоралися зі своїми обов'язками, «і не 15 листопада, а 15 жовтня».

«Україна не була готова на 1 жовтня до опалювального періоду не лише за показниками газу, який знаходиться в сховищах, а в цілому. Це факт. І цей факт став страшним, але не для чиновників. Для них це була радість, бо вони усі вибігли на телевізори і тепер ходять на шоу і усі розказують "кто виноват и что делать". Насправді при такій ситуації у будь-якій нормальній країні посадовці самі йдуть з посади», - зазначила Алла Шлапак.

Українське законодавство у сфері тарифної політики і захисту прав споживачів, на погляд лідера «Соціальної справедливості», стоїть на боці олігархів і монополістів. Тому законодавство має змінити вектор, щоб споживач був захищеним. «Сьогодні дуже актуальним є захист прав тих споживачів, хто платить», - вважає Алла Шлапак.

На її думку, інформаційно влада лише поглиблює ненависть громадян - платників і неплатників - одне до одного.

«З 2004 року тарифи - це тема для спекуляції, а не тема для економічних змін. Чи порушені сьогодні права будь-кого з монополістів? Ні. Ці спекуляції будуть продовжуватись до тих пір, поки не буде порушена монополія олігархів у Верховній Раді, - заявила лідер партії. - Основна проблема лежить у законодавстві. І законодавство не змінюється на користь людей».

Алла Шлапак переконана, що тариф не має бути складовою передвиборчих програм: «Тариф має бути прив'язаним до економічного рівня життя населення».

«Те, що стосується субсидій - це злочин, спекуляції і подачки населенню. Завдання влади - не створювати навколо субсидій піар-компанії. Завдання влади - підвищити можливості людей, щоб вони сплачували за тариф», - вважає Алла Шлапак.