У Кропивницькому громадські активісти та представники влади згадали події Революції Гідності

Перегляди: 1053

У Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій ОДА відбувся круглий стіл до Дня Гідності та Свободи.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У заході взяли участь фахівці центру, учасники Євромайдану, громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування.

Відкриваючи засідання, заступник директора центру Сергій Ворона нагадав про передумови виникнення та етапи наймасштабнішої події в новітній історії України, яка одержала назву «Євромайдан», а згодом «Революція Гідності».

«Учасники Революції Гідності, Небесна Сотня свято вірили в ідеали свободи і боролися за те, щоб Україна торувала шлях до Європейського Союзу та Північно-Атлантичного альянсу», - зауважив Сергій Ворона.

Як зазначив начальник управління комунікацій з громадськістю ОДА Віталій Останній, День Гідності і свободи, що відзначається 21 листопада, започаткований Указом Президента саме для того, щоб актуалізувати в суспільстві значення подій Помаранчевої Революції і Революції Гідності.

«І одна і інша революція – події, які змінили хід історії нашої держави, це уроки, які повинні змінювати суспільство, інакше ми приречені ставати на ті самі граблі і платити велику ціну за прагнення жити краще», - наголосив Віталій Останній.

Про участь громадського активу обласного центру в Євромайдані розповіли учасники Революції Гідності - колишній командир окремої роти 17 окремого мотопіхотного батальйону, голова обласної організації Спілки офіцерів України Андрій Бойко та Кропивницького кошу УДЮТ «Січ» Роман Бойко.