У Кропивницькому влада, бізнес та освіта випрацьовують стратегію партнерства

Перегляди: 1275

В обласному центрі триває освітній форум «Освіта, бізнес, влада – стратегічне партнерство».

У форумі, який сьогодні, 20 листопада, проходить на ЗАТ «Радій», взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міськради Андрій Табалов, представники бізнесу, ділових, освітніх, наукових кіл, фінансових організацій та установ, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Форум спрямований на визначення пріоритетних напрямків розвитку стратегічного партнерства освіти, бізнесу та влади, розробку механізмів його реалізації, а також на більш активну співпрацю суб'єктів ринків освітніх послуг та праці у Кропивницькому.

«Ми повинні молодому прогресивному поколінню дати стартові можливості, які б стимулювали їх жити, працювати і розбудовувати новітню державу», - зазначив Андрій Райкович.

На думку Андрія Табалова, наразі є три проблеми: розрив між реальним сектором економіки і тим, що дають середня і вища школи, невідповідність пропозиції професій та попиту, відтік молодих спеціалістів за кордон. При цьому «місцева влада може впливати лише на шкільну та професійно-технічну освіту».

«Держава нам фактично передала професійно-технічну освіту для фінансування, а інструментів впливу не надала. Я вважаю, що це неправильно, і це треба виправляти для того, щоб ми змогли ефективніше співпрацювати передусім з реальним сектором економіки», - зазначив Андрій Табалов.