У Кропивницькому економічний департамент та спецінспекція штрафуватимуть за нічний продаж алкоголю

Перегляди: 913

Виконком міськради Кропивницького планує уповноважити працівників департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій і спеціалізованої інспекції виписувати штрафи за продаж алкоголю в заборонений час.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету, копію якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У документі сказано: «Уповноважити посадових осіб департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради міста Кропивницького та посадових осіб спеціалізованої інспекції міської ради міста Кропивницького складати протоколи про адміністративні правопорушення за дії, передбачені частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, щодо торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням міської ради міста Кропивницького час доби».

Продаж спиртного у заборонений органом місцевого самоврядування час доби, згідно з Кодексом про адмінпорушення, «тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Нагадаємо, 6 листопада на засіданні сесії міськради Кропивницького депутати заборонили продаж алкоголю з 22:00 до 8:00. Ця заборона не розповсюджується на заклади ресторанного господарства.