Український центр томотерапії у Кропивницькому співпрацюватиме з комунальними закладами країни (ФОТО)

Перегляди: 1862

Директор приватної онкологічної клініки «Український центр томотерапії» Вадим Васильчук та головний лікар вказаного закладу Степан Крулько провели перемовини про співпрацю з департаментом охорони здоров’я Одеської міської ради. Його директор Олена Якименко разом із заступником Валентиною Беспоясною відвідали центр томотерапії у Кропивницькому з робочим візитом вчора, 20 листопада, передає кореспондент CBN.

Гості оглянули високотехнологічну апаратуру, зокрема, сучасний лінійний прискорювач, апарат для томотерапії, поспілкувалися з лікарями та керівництвом закладу. Зацікавилися практикою кропивничан у лікуванні дітей. Всі онкохворі діти Кіровоградщини пролікувалися безкоштовно, а на лікування дорослих пацієнтів з обласного бюджету виділили 3 мільйони гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Держава повинна співпрацювати із приватними закладами охорони здоров’я в сфері допомоги онкологічним пацієнтам, – вважає головний лікар «Українського центру томотерапії» Степан Крулько. – Наш досвід є досить значним як у співпраці з департаментом охорони здоров’я області, так і з обласним онкологічним диспансером. Ми розглядаємо співпрацю й з іншими регіонами в плані надання висококваліфікованої допомоги онкохворим. Сьогодні ми провели перемовини з Одеським міським управлінням охорони здоров’я. Їх зацікавив наш досвід: завдяки співпраці з облдержадміністрацією ми пролікували в 2017-2018 році тридцять онкохворих пацієнтів за рахунок виділення бюджетних коштів. Держава не стояла осторонь і ми дуже раді такій співпраці. Сподіваюся, що в подальшому ми розвиватимемо її також і з іншими областями: Одеською, Миколаївською, Херсонською, Запорізькою, лікуватимемо на нашому високотехнологічному обладнанні пацієнтів з цих регіонів, у тому числі й дітей».

Наразі центр томотерапії приймає пацієнтів з усієї України та навіть з-за кордону: з Великобританії, Азербайджану, Казахстану. В рамках державно-приватної співпраці надають безкоштовну медичну допомогу онкохворим дітям з Кіровоградщини. Відповідну угоду заклад підписав з облдержадміністрацією.

За словами Крулька, якість опромінення, яке надають в центрі томотерапії, відповідає світовим стандартам. Деяке обладнання – лише в декількох екземплярах в Україні. Воно відповідає найсучаснішим вимогам лікування онкологічних захворювань, дозволяє мінімізувати вплив променевої терапії на здорові тканини, що дає значні результати в лікуванні, підвищення його ефективності та покращенні якості життя пацієнтів. Оскільки центр томотерапії, крім високої якості послуг та кваліфікації лікарів, ще й має зручне географічне розташування, пацієнтів з Одеси направлятимуть сюди на лікування. Незабаром добудують ще один корпус, в якому просто біля будівлі лікувальної установи зможуть тимчасово розміщуватися не місцеві пацієнти.

«Проблема лікування онкохворих залишається актуальною для всіх регіонів, – інформує директор департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Олена Якименко. – Кропивницький центр томотерапії має в своєму розпорядженні та використовує новітні технології в лікуванні, спираючись на міжнародні локальні протоколи. Для нас це дуже цікаво, оскільки на Одещині таке обладнання для променевої терапії відсутнє. Нас особливо цікавить лікування дітей та тих пацієнтів, яким не може, на жаль, якісно допомогти наш онкодиспансер. Ми направлятимемо сюди на спеціалізоване лікування пацієнтів з Одеси – як дітей, так і дорослих – до того ж, Кропивницький навіть зручніше розташований, ніж Київ».

В результаті учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та налагодження партнерських відносин, оскільки центр обслуговує багатьох пацієнтів з Одеси. На думку сторін, модель приватно-державної співпраці надасть можливість якомога швидше та якісніше лікувати онкологічних хворих.