Чи є у Донецькому медвиші бібліотека: думки розійшлися

Перегляди: 1155

У Донецькому медичному унівеpситеті є проблеми зі створенням бібліотеки, але вони не впливають на освітній процес.

Про це під час прес-конференції в CBN сьогодні, 23 листопада, сказав перший проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Хрипаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми почали з нуля і, дійсно, ми з повітря цю бібліотеку не можемо взяти. На відміну від інших вузів України, ми повинні мати все у трьох екземплярах», - зазначив проректор.

Він запевнив, що бібліотека у Кропивницькому є, в ній працює чотири спеціаліста, є «деякий фонд літератури», який поповнюють: «У цьому році проведено тендери на закупівлю на 200 тисяч гривень нової літератури, яка буде розподілена між Кропивницьким, Краматорськом та Маріуполем».

Крім того, в основному учбовому корпусі університету звільнили приміщення для бібліотеки з електронним ресурсом.

Ігор Хрипаченко впевнений, що проблеми з бібліотекою не перешкоджають навчанню студентів перших трьох курсів: «Це проблема надумана, це проблема, яка висвітлена, щоб перешкоджати проведенню аудиту».

Проректор назвав студентів «ошуканою та постраждалою стороною», але «не через освітній процес і те, як організоване навчання в університеті».

На цю заяву відреагував асистент кафедри анатомії людини Олександр Мухін: «Бібліотеки в університеті немає. Поїдьте подивиться на цю бібліотеку. Там жодної книги, яка стосується навчання у медичному вищому закладі четвертої акредитації немає».

За його словами, в наявності лише підручники для майбутніх вчителів фізкультури. Олександр Мухін продемонстрував світлини із занять по клінічній анатомії та оперативній хірургії, на яких студенти замість підручників використовують телефони.

«Навіщо брехати в студії про те, що в нас є офіційна бібліотека, яка забезпечує студентів книгами і про те, що у студентів немає проблем із навчанням, якщо насправді студенти навчаються по телефонам?» - запитав він колег.

«Величезна бібліотека залишилася на окупованій території. А тому ми, починаючи з 2016 року, працювали над цим питанням. Нам були передані фонди обласної медичної бібліотеки. Крім того, у нас при педагогічному університеті функціонував фармацевтичний факультет, філіал Харківської національної фармакадемії. Після того, як його закрили, три з половиною тисячі видань фахової літератури безоплатно передані у фонд нашого університету», - сказав декан другого медичного факультету ДНМУ Петро Сидоренко.

Нагадаємо, студенти-іноземці пред’являють претензії щодо рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому, наразі у закладі проводять ряд перевірок.