На Кіровоградщині жінка прихистила лелеку, який замерзав на даху (ФОТО)

Перегляди: 1034

28-річна жителька Олександрії Анна Харитонова забрала додому лелеку, який не встиг відлетіти у вирій.

Про це пише «КП», передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Птах цілий день просидів на засніженому даху одного з сараїв у мікрорайоні Перемоги. Від холоду бузько весь тремтів. Однак ніхто, крім Анни, не наважився йому допомогти.

Жінка взялася телефонувати до різних служб і зоозахисникам.

«Це саме був день, коли сніг уже лежав – 20 листопада. Казали, лелека був на даху зранку. А я ж вже там була близько п’ятої вечора, темніло. Його не можна було так лишати. Міг загинути. Подзвонила на «101», потім побігла в школу, взяла номер зоозахисників, але ті відповіли, що нічим не можуть допомогти, бо немає місця для його перетримки. Знову подзвонила рятувальникам. Прийшов черговий, подивився. Далі приїхали інші рятувальники з драбиною і швиденько його зняли з даху, – розповіла жінка.

Коли птаха зняли, виникла інша проблема – де його тримати. Забрала його Анна, хоча навіть уяви не мала, як доглядати за лелекою. Прийшовши додому, стала шукати, хто все таки зможе взяти його на зимівлю. Кинула клич у соцмережі. Десь за півгодини троє людей відгукнулися. Але поки бузько живе в Анни.