Олександрiйський колекцiонер зiбрав незвичайну колекцiю старих грошей (ФОТО)

Перегляди: 841

64-рiчний Володимир Щеглюк iз Олександрiї вже пiвстолiття збирає старi паперовi грошi та радянськi монети, в його колекцiї є чимало оригiнальних екземплярiв.

Про це пише «КП», передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Люди часом збирають украй дивнi речi. Хтось картини, посуд, книги чи якiсь статуетки, а я – монети, – розповiдає мiсцевий бонiст i нумiзмат. – Почав ще десятирiчним хлопцем. Якось у бабусиному сараї знайшов 20 копiйок, датованих 1928 роком. Вiдтодi i колекцiоную. Купував, обмiнював та перепродував. Завжди отримую вiд того особливе задоволення. А останнє десятилiття збираю ще i паперовi грошi».

Спочатку Володимир Щеглюк колекцiонував бони СРСР. Згодом зосередився саме на мiсцевих i приватних грошових випусках, якi були в обiгу паралельно з нацiональною валютою.

Має в колекцiї i внутрiшнi грошi олександрiйських пiдприємств.

Свою колекцiю Володимир Щеглюк поповнює у рiзний спосiб, але переважно через iнтернет-аукцiони. Зрiдка обмiнюється з досвiдченими бонiстами та нумiзматами.

Зараз нумiзматiв i бонiстiв в Олександрiї небагато. Спiврозмовник пояснює, це явище непопулярне, бо потребує чимало часу, коштiв i зусиль. Та й зiбранi до колекцiї експонати продаються не одразу, а деякi взагалi залишаються у нiй на все життя.