Компанія-рекрутер заявляє, що скандал у медвиші в Кропивницькому розпалюють у Росії

Перегляди: 1802

Ситуація навколо конфлікту у Донецькому національному медичному університеті має більш серйозні причини, ніж ті, про які заявляє керівництво.

Про це вчора, 23 листопада, після прес-конференції в CBN заявив представник ТОВ «Українські освітні послуги» Олег Коротенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У жовтні в Росії офіційно був акредитований Донецький медуніверситет, який знаходиться на окупованій території. Таким чином Російська Федерація планує набрати в наступному році в Донецькому національному медуніверситеті іноземних студентів. І таким чином розвалити навчання іноземних студентів тут, на міжнародному факультеті в Кропивницькому», - сказав Олег Коротенко.

Він прокоментував інформацію про те, що ТОВ не переводило на рахунок навчального закладу кошти, які сплачували іноземні студенти.

«Я не можу звинувачувати. Я тільки озвучую факти. Прийшли люди, вилили бруд, потрясли папкою... На сьогоднішній день господарський договір не розірвано. Жодної претензії до нас не направлено. Жоден працівник не допитаний. Все, про що йдеться, це просто слова, котрі мають на меті замінити нас фірмою, яка не в змозі професійно забезпечити обов'язки фірми-контрактера і обслужити на належному рівні вже завезених студентів», - заявив спікер.

Він підкреслив, що про всі підозри і звинувачення СБУ і правоохоронних органів громадськість чує тільки з вуст представників ректорату.

«Студент не допускається до навчання, поки не буде зарахована оплата за його навчання», - пояснив він.

Нагадаємо, студенти-іноземці пред’являють претензії щодо рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому. Наразі у вузі триває внутрішній аудит. Керівництво заявляє, що його проведенню активно перешкоджають ті, хто допустив фінансові зловживання.