У Кропивницькому обговорили проблеми доступності міста для людей з інвалідністю

Перегляди: 954

У четвер, 22 листопада, під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна відбулося засідання міського комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Про це CBN поінформували в міській раді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час засідання керівники виконавчих органів прозвітували про виконання доручень, наданих на попередніх засіданнях Комітету та розглянули нові пропозиції щодо створення безперешкодного життєвого середовища для людей з інвалідністю.

Так, за інформацією заступника міського голови Віктора Кухаренка, у Кропивницькому завжди передбачається облаштування з’їздів плиткою жовтого кольору для осіб з інвалідністю, що пересуваються у «візках», так і інвалідів по зору, під час виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг.

Також Віктор Кухаренко пообіцяв звернути увагу на ділянку по вулиці Великій Пермській від спортивної школи до вулиці Михайлівської. Адже, як зазначили члени Українського товариства сліпих у Кропивницькому, незряча людина не відчуває, коли вона проходить тротуар і опиняється на проїжджій частині.

«Головне управління ЖКГ отримало у 2018 році чотири заявки на облаштування пандусів. Фактично, у поточному році зведено пандуси у двох будинках: по вулиці Космонавта Попова, 26, корпус 3 і корпус 2», - відзначив Віктор Кухаренко.

Нагадаємо, що у Кропивницькому побільшало звукових світлофорів. На сьогодні в обласному центрі їх облаштовано 10.