На Кіровоградщині виробляють найдешевший в Україні асфальтобетон

Перегляди: 1281

На Кіровоградщині реконструювали 56,7 кілометра доріг, на які витратили 704 мільйона гривень.

Про це під час прес-конференції в CBN сьогодні, 26 листопада, розповів керівник служби автомобільних доріг області Вадим Коюденко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що цього року на Кіровоградщині реконструювали 56,7 кілометра доріг, на які витратили 704 мільйона гривень.

«Це були дороги М-04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине, Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв та М-22 Полтава - Олександрія», - сказав Вадим Коюденко.

Основними критеріями при визначенні переможців тендерних процедур є наявність у підрядника власного асфальтобетонного заводу, власної техніки та доброї репутації. В області цього року працювали товариства «Ростдорстрой» (Одеса), «Автодор» (Одесса) та ДС «Пром Груп» (Київ).

Він наголосив, що Кіровоградщина - серед лідерів за планом виконання поточного середнього ремонту. Завдяки цьому уряд країни виділив додаткові кошти: 128 мільйонів гривень направили на ремонт ще 13 кілометрів доріг та 72 мільйона - на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт.

Цього ж року вперше за п'ять років в Україні побудували дорога (6,4 кілометра) навколо Знам'янки.

«Це дало змогу повністю вивести зі Знам'янки транзитний транспорт», - зазначив Вадим Коюденко.

На її створення з держбюджету виділили 141 мільйон, при цьому економія по об'єкту склала близько 4,5 мільйона.

За словами керівника служби, в Кіровоградській області один кілометр поточного середнього ремонту дороги вартує 10 мільйонів гривень, адже на Кіровоградщині виробляють найдешевший в Україні асфальтобетон. Гарантійний термін поточного середнього ремонту складає 10 років.