Сьогодні ВР голосуватиме за введення 60-денного військового стану

Перегляди: 4674

РНБО одноголосно запропонувала президенту запровадити воєнний стан в Україні.

Таке рішення було ухвалено після пропозиції секретаря РНБО Олександра Турчинова, інформує ТСН.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Петро Порошенко звернеться до Верховної Ради, щоб проголосувати за таке рішення. Йдеться про запровадження воєнного стану протягом 60 діб.

Своєю чергою, президент Порошенко закликав народних депутатів прибути на екстренне засідання у понеділок, 26 листопада.

Верховна Рада має ухвалити рішення, яке підтримала РНБО, в закритому режимі. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00.

Водночас Петро Порошенко заявив, що запровадження воєнного стану жодним чином не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії. "Україна буде проводити виключно оборонні дії", - заявив Петро Порошенко, .

За словами президента, рішення не обмежуватиме конституційних прав і свобод громадян.

Тривалість введення воєного стану - 60 днів.

У неділю, 25 листопада група російських військових кораблів у Керченській протоці атакувала три катери Військово-морських сил України під час їхнього проходження на місце дислокації у Бердянську. Відкривши вогонь на ураження, росіяни вивели з ладу та захопили катер «Бердянськ». Згодом захопили також катер «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Внаслідок обстрілу поранено шістьох українських військових, двоє з них - у важкому стані.

Доля 23 українських моряків, яких захопили в полон росіяни, невідома.