У Кропивницькому передали лист до архієреїв УПЦ з закликом долучитися до помісної церкви

Перегляди: 1101

Сьогодні, 26 листопада, в Кафедральному соборі громадський активіст Юрій Митрофаненко передав до Кіровоградсько-Новомиргородської єпархії лист для архієреїв УПЦ із закликом взяти участь у створенні Української помісної православної церкви та підтримати рішення Патріарха Варфоломія про надання Томосу, передає кореспондент CBN.

З 23 по 26 листопада Юрій Митрофаненко збирав підписи у керівників громадських організацій, жителів Кропивницького й області зі зверненням до архієреїв Православної церкви з пропозицією взяти участь в утворені Української Помісної православної церкви.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нам стало відомо, що 13 листопада проігнорували зустріч з Президентом України, де мало вирішуватись питання утворення Української помісної православної церкви, то ми хотіли таким чином спонукати їх до дії. Ми можемо увійти в історію, як священики патріоти, які усвідомлюють, що для безпеки держави, особливо на тлі нинішніх подій, це треба зробити. Україна повинна мати свою помісну православну церкву», – наголосив Митрофаненко.

Нагадаємо, синод Вселенського патріархату скасував юрисдикцію Російської церкви над українським єпископатом, відтак нині всі православні архієреї України вважаються служителями Вселенського престолу.

3 листопада у Стамбулі Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом, яка, зокрема, деталізує процес надання Томосу.

Шляхом надання Томосу деякій частині «материнської» церкви офіційно проголошується автономія в управлінні чи автокефалія.