На Кіровоградщині на 5,5 року посадили крадія, який примудрився втекти з зали суду

Перегляди: 902

Новоукраїнський районний суд присудив п’ять років і шість місяців позбавлення волі зловмиснику, який втік з-під варти.

Вирок суду опублікований у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисник з 14 березня 2017 року перебуває під вартою в УВП №14 (Кропивницький) на підставі вироку суду та на період судового розгляду кримінального провадження за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

31 липня 2018 року його під конвоєм доставили до Новоукраїнського райсуду. Близько 20:00 він, переконавшись, що ніхто не бачить, вийшов з камери №2, покинув приміщення суду і переліз через паркан. О 12:35 1 серпня зловмисника на трасі «Кропивницький - Платонове» затримали співробітники Добровеличківського відділу поліції.

Обвинувачений визнав свою провину повністю.

Суд призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі за ч. 1 ст. 393 КК України. Додавши до строку невідбуте покарання за вироком Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 15 серпня 2017 року, присудив у результаті п’ять років шість місяців позбавлення волі.