На Кіровоградщині оновили амбулаторію

Перегляди: 1214

У Петрівському районі після капітального ремонту відкрили Луганську лікарську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.

Про це CBN повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завдяки угоді про соціально-економічне партнерство між Петрівськими районною державною адміністрацією та районною радою і приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» групи «Метінвест» зробили ремонт приміщення, придбали нові меблі та медичне обладнання. На реалізацію проекту спрямували 1795,2 тис. грн., у тому числі кошти районного бюджету, ПрАТ «ЦГЗК» та Луганського сільського бюджету.

В амбулаторії створені комфортні умови для роботи медичного персоналу і прийому пацієнтів. У штаті амбулаторії два лікарі – завідуючий закладом, сімейний лікар і лікар-педіатр, три медичні сестри, санітарка і водій. Крім того, в амбулаторії діє стоматологічний кабінет, в якому працює лікар-стоматолог, яка перебуває у штаті центральної районної лікарні.

Нагадаємо, Кіровоградська область завершує будівництво ще двох нових сільських амбулаторій – у селах Панчеве Новомиргородського району і Велика Виска Маловисківського.

Кіровоградщина збудувала першу в Україні сільську амбулаторію – у селі Протопопівка Приютівської громади Олександрійського району.