У Кропивницькому обговорили методи профілактики знущання над дітьми у спортивних секціях

Перегляди: 1203

У Кропивницькому відбувся круглий стіл «Насильство породжує насильство», присвячений проблемі булінгу у дитячих спортивних секціях, сьогодні, 27 листопада, передає кореспондент CBN.

Участь у круглому столі взяли представники громадських організацій, обласного управління юстиції, патрульної поліції, міського управління освіти та профільні психологи. Вони обговорили психологічні та юридичні наслідки застосування насильницьких методів виховання, а також дії батьків, які виявили проблему булінгу щодо їхніх дітей. Їм радять не боятися звертатися за допомогою до поліції чи керівництва закладу. На думку організаторів, всі причетні служби повинні об’єднати зусилля, аби попередити насилля над дітьми, а не боротися з наслідками.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Був такий пост у Фейсбуці, де жіночка писала про свою дитину, яка в спортивній секції – її ображали, обзивали різними словами – все це є психологічним насиллям. Треба це зупинити, привернути увагу», – зазначила голова організації «Асоціація жінок України» у Кропивницькому Юлія Шкурупій.

За словами начальника відділу зі зв’язків з громадськістю обласного управління патрульної поліції Оксани Білобрової, звернень щодо насилля в навчальних закладах та секціях спорту та дозвілля надзвичайно багато: «Звертаються як і батьки, так і вчителі, діти підходять. Алгоритм дій надзвичайно простий – перше це вони звертаються до педагога, педагог залучає шкільного офіцера, ювенальну поліцію, якщо там все над серйозно і якщо там вже є адміністративне правопорушення чи кримінальні дії. Долучаємо батьків, спілкуємось з ними, збираємо всю інформацію, психологів, соціальних педагогів і відповідні служби. Тому що це проблема комплексна, і тільки разом ми можемо її вирішити».

При цьому представник поліції зазначила, що батькам не варто боятися звертатися з проблемою до керівництва закладу чи просто на лінію «102» з відповідним повідомленням.

На думку заступника начальника головного територіального управління юстиції Олега Потьмкіна, найперше завдання – профілактика та проведення правороз’яснювальної роботи серед педагогів, батьків та дітей.

«Булінг визначає як фізичне, так і вербальне, психологічне та навіть економічне насилля. Основна мета діяльності з запобігання булінгу – це як і в закордонних наших партнерів, закордонного досвіду – саме профілактична робота, чим ми й займаємося», – сказав він.