У Кропивницькому пенсіонерка готова накласти на себе руки перед управлінням соцзахисту (ФОТО)

Перегляди: 10584

70-річна Людмила Мельниченко в минулому році поховала чоловіка і тепер проживає на Кущівці у будинку площею 57 квадратних метрів одна, повідомляє кореспондент CBN.

У будинку, крім господині, прописаний її 50-річний син. Чоловік за цією адресою не проживає, ніде не працює, зловживає алкоголем.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У минулому році була субсидія, бо ще був чоловік – дитина війни. У чоловіка була пенсія 2500 і в мене 1500, ми могли заплатити, плюс я зекономила 3,5 тисячі гривень, - розповіла жінка. – У цьому році мені в субсидії відмовили. Вчора я була в міськгазі, й мені нарахували, що за цей сезон мені треба буде заплатити близько 12 тисяч гривень за опалення».

Людмила консультувалася з приводу ситуації, що склалася, у міській раді. Там їй порадили виписати сина через суд, якщо чоловік не погоджується це зробити добровільно.

«Я запитала, що робитиму, якщо подам на суд і не виграю, а він сказав: "Ну что же мы сделаем?" - зазначила пенсіонерка.

Людмила розповіла, що навіть не знає, де син перебуває. Якщо й вдається його побачити – на контакт чоловік не йде, а лише лає матір. Так триває вже кілька років – і сусіди, і квартальна готові підтвердити, що він вдома не проживає. Донька допомогти матері не може – сама живе дуже скромно. Пенсіонерка зайвий раз не готує собі їжу – економить газ. Судитися грошей тим більше не має.

Вона запросила фахівців з міської ради та управління соцзахисту, аби ті зробили комісійний виїзд до неї додому та переконалися, у якій вона скруті – будинок аварійний, зірвані поли, тече дах, у домі холодно і вогко.

«Але мені сказали, що такі виїзди не роблять. А що мені робити?! Мені лишається тільки повіситися перед управлінням соцзахисту або під машину кинутися – виходу немає. Без субсидії я просто пропаду,  поскаржилася вона. – Написала заяву на матеріальну допомогу в міську раду, пообіцяли щось дати, не знаю скільки. На ногу давали 500 гривень, коли я її зламала, спасибі, в діда був інсульт – тисячу гривень дали. Мені зайвого не треба, мені аби вижити до весни, щоб якесь тепло було, чи якийсь затишок. Ми працювали, ми старалися, не думала, що мене чекатиме така старість».

В обласній юстиції пропонують надати жінці безкоштовну консультацію. І зауважили, що звернення з таких питань не поодинокі.