У Мережі з’явилося фото обстріляного росіянами катера, яким командує житель Кіровоградщини

Перегляди: 1599

«Український мілітарний портал» опублікував у Twitter світлину обстріляного росіянами катера «Бердянськ».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Перше зображення малого броньованого артилерійського катера "Бердянськ", що був пошкоджений російськими кораблями», - йдеться у дописі.

Експерти вважають, що такий отвір міг пробити снаряд, випущений з артилерійської установки АК-630.

АК-630 - шестиствольна корабельна 30-мм зенітна автоматична артилерійська установка, призначена для перехоплення швидкісних протикорабельних ракет, які летять на малій висоті.

Нагадаємо, командиром броньованого артилерійського катеру українських ВМС «Бердянськ» є уродженець Кропивницького району Р. М. (прізвище не вказуємо на прохання матері).

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». Росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарана росіянами українського буксира

прикордонним кораблем «Дон».

Увечері того ж дня російські кораблі напали на українські й захопили їх, при цьому, за офіційною інформацією, шість українських моряків отримали поранення.

Серед полонених росіянами є ще один уродженець Кіровоградщини - Андрій Артеменко.

В Україні в прикордонних з Росією та Придністров’ям областях оголосили воєнний стан строком на 30 днів.