Кропивницький може приєднатися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

Перегляди: 722

Україна не відстає у питанні гендерної рівності, зокрема Кропивницький розглядає можливість підписання Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

Про це йшла мова під час публічного обговорення приєднання обласного центру до хартії сьогодні, 28 листопада, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Хартія - декларативна, але вона зобов'язує нас до конкретних кроків», - зазначила депутат міської ради Катерина Шамардіна.

Як розповіла голова ВОО ГО «Відкрите суспільство» Світлана Ходакова, вже п'ять українських міст приєдналися до хартії, і її рідна Вінниця була першою.

«Люди ставлять перед собою питання: навіщо нам хартія? - звернулася Світлана Ходакова до присутніх і надала відповідь. - Поставити людину в центр процесу формування політики місцевих громад. Забезпечити краще управління. Максимально ефективно використовувати ресурси. Крім того, це й дотримання справедливості та рівності, що формує довіру до органів влади, забезпечує ефективність та сталість ухвалених рішень, політик та процедур. Підвищення якості життя, партнерство та співдружність у громаді».

Вона навела приклади можливих стратегічних цілей для місцевого самоврядування. Це може бути досягнення збалансованої участі жінок і чоловіків у прийнятті політичних і громадських рішень, а також гендерного мейнстрімінгу в усіх напрямках політики та в заходах.