Лісівники Кіровоградщини взимку підгодовуватимуть диких тварин

Перегляди: 2081

У державних лісогосподарських підприємствах заготували 21 т сіна, 18 т коренеплодів, 1 900 штук кормових віників і 5 650 кг солі для підгодівлі диких мисливських тварин узимку.

Про це CBN повідомили у прес-службі обласного управління лісомисливського господарства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лісівники викладатимуть корм в місцях підгодівлі диких звірів по мірі їх поїдання. У мисливських угіддях спорудили нові годівниці та солонці для дичини, провели ремонт раніше збудованих споруд.

Мисливська фауна Кіровоградщини представлена такими видами тварин, як козуля, заєць-русак, кабан, олені благородний і плямистий, лисиця і т. ін. Робота єгерської служби лісгоспів направлена на забезпечення достатньої природної кормової бази та охорону угідь від шкідливих тварин і браконьєрів. Основне навантаження по виконанню комплексу заходів щодо охорони й збільшення чисельності диких тварин у природних умовах покладається на 9 єгерів, які обслуговують територію мисливських угідь площею 47,6 тис. га.