Працiвники охорони здоров’я Кропивницького будуть iз зарплатою, а заклади освiти i будинки – з новими вiкнами

Перегляди: 1054

Депутати внесли змiни до мiського бюджету на 2018 рiк та низки галузевих програм соцiально-економiчного розвитку.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За iнформацiєю головного фiнансиста мiської ради Любовi Бочкової, змiни до мiського бюджету мають на метi розподiлити кошти державної субвенцiї у сумi 39 мiльйонiв гривень.

«Частина субвенцiї - 17,9 мiльйона гривень буде використана для виплати заробiтної плати медичним працiвникам та фiнансування програм лiкування хворих на цукровий i нецукровий дiабет та на забезпечення процедур гемодiалiзу, - вiдзначила Любов Бочкова. – Ще 21,1 мiльйона гривень пiдуть на фiнансування соцiально-економiчного розвитку мiста: капiтальний ремонт дорiг, тепломодернiзацiю закладiв освiти та на виготовлення проектно-кошторисної документацiї будiвництва стадiону ДЮСШ №2».

Змiни до Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства мiста Кропивницького на 2017-2021 роки передбачають реалiзацiю у Кропивницькому проекту замiни вiкон в пiд’їздах багатоповерхових будинкiв на сучаснi теплоощаднi.

Проект рiшення представляла депутатському корпусу в.о. головного управлiння житлово-комунального господарства мiської ради Тетяна Савченко.

Як повiдомив мiський голова Андрiй Райкович, Тетяна Савченко очолила один iз найскладнiших за завданнями виконавчих органiв мiської ради. За його словами, попереднiй керiвник, Вiктор Кухаренко, написав заяву на звiльнення за власним бажанням.

«Для реалiзацiї такої важливої програми тепломодернiзацiї, як замiна вiкон у пiд’їздах кропивницьких багатоповерхових будинках до мiського бюджету надiйшла цiльова державна субвенцiя у сумi 1,4 мiльйона гривень, - зауважила Тетяна Савченко. – Роботи будуть виконуватися як в поточному, так i наступному, 2019 роцi. На яких саме будинках проводитиметься замiна, буде вирiшено пiсля розгляду заявок вiд балансоутримувачiв житла».