Врятованого в Олександрії лелеку назвали Вінтером і прилаштували на зимівлю (ФОТО)

Перегляди: 1304

Історія порятунку лелеки з Олександрії має щасливе продовження.

Про це пише «КП», передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Птах не встиг відлетіти у вирій. Його майже примерзлого до засніженого даху сараю помітила Анна Харитонова. Жінка викликала рятувальників і забрала бузька до себе. Уже далі стала шукати йому зимівлю. Спочатку охочих прихистити лелеку до весни було чимало, втім, коли прийшов час прийняти рішення, – ніхто не зміг. Погодилися в центрі реабілітації. Там лелеку поселили в «апартаменти» з півнями і навіть дали ім’я. Нині клекотун набирається сил і вже показує, хто в домі господар.

«Призначення нашого центру реабілітації для нарко- й алкозалежних – відгукуватися на проблеми людей, які зійшли з дороги. Але і тут ми не змогли залишитися осторонь. Вирішили забрати лелеку. Він живе у нашому сарайчику. Має трохи господарки – півники, курочки декоративні і звичайні, фазанчики, цесарочки, нутрії, коні… Його посадили до когутів», – розповів заступник директора центру Сергій Єпік.

Бузькові у центрі придумали ім’я – Вінтер, що у перекладі з англійської означає «зима». Зараз він потроху адаптується.

У центрі птаха протримають до весни, а потім випустять.

Їжу бузькові купують за рахунок центру, але історія його порятунку настільки вразила олександрійців, що містяни також обіцяють допомагати. Не залишить лелеку і його рятівниця – Анна Харитонова. Жінка обов’язково навідуватиме птаха і привозитиме для нього смаколики.

Нагадаємо, 28-річна жителька Олександрії Анна Харитонова забрала додому лелеку, який не встиг відлетіти у вирій.