У Кропивницькому обговорять перспективи вiдбудови постраждалих вiд пожежi пам’яток

Перегляди: 866

Управлiння мiстобудування та архiтектури обговорить з власниками постраждалих вiд пожежi у Кропивницькому пам’яток перспективи їх вiдбудови.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повiдомили в управлiннi мiстобудування та архiтектури мiської ради, будiвлi, що постраждали: по вулицi Дворцовiй, 8-а, - колишнiй «Громадський будинок» 1959 року забудови та по вулицi Дворцовiй, 10, - колишнiй будинок театру «Казка», 1900 року, занесенi до Перелiку пам'яток мiстобудування, архiтектури мiсцевого значення у Кiровоградськiй областi.

Враховуючи, що об'єкти культурної спадщини знаходяться не в комунальнiй, а в приватнiй власностi, управлiння мiстобудування та архiтектури, пiсля отримання вiд управлiння ДСНС України у Кiровоградськiй областi висновку пожежно-технiчної експертизи по даному випадку, планує зустрiтися з власниками даних примiщень щодо з'ясування їх планiв по вiдновленню об'єктiв культурної спадщини.

Нагадаємо, у центрi Кропивницького сталася масштабна пожежа. На її гасiння залучали 13 одиниць технiки i 65 чоловiк особового складу.