У Кропивницькому розповіли про необхідність проходження тестів на ВІЛ

Перегляди: 901

Сьогодні, 29 листопада, в CBN відбулась прес-конференція «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ», де розповіли про необхідність проходження тесту на ВІЛ.

За словами організаторів, у 2019 році в Україні будуть доступні більше мільйона експрес-тестів на ВІЛ. Для проходження тестів слід звернутись до сімейного лікаря, пройти їх можна безкоштовно й анонімно за 15 хвилин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Головне - щоб людина, яка тільки дізналась про свій статус, відразу почала лікування», – розповіла голова правління Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Юля Чабанюк.

На обліку в області перебувають 3 тисячі 161 людина ВІЛ-інфікованих, з них 692 мають статус ВІЛ. Загалом щороку в області виявляють близько 400 осіб ВІЛ-інфікованих та майже 200 людей зі статусом ВІЛ.

«Наразі в області діє обласна програма протидії з ВІЛ-інфекції СНІДу, якою затверджена ціла низка заходів, які фінансуються з обласного бюджету», – додала заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Горбенко.