У Кропивницькому жінок навчали протидіяти насиллю (ФОТО)

Перегляди: 1216

Сьогодні, 29 листопада, за ініціативи головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області та за сприяння асоціації жінок України «Дія» відбувся захід, присвячений протидії насиллю проти жінок і дівчат, передає кореспондент CBN.

Захід відбувся на базі комунікативної платформи Samurai Martial Art Club. Присутні могли навчитися захищати себе за допомогою законодавства, отримали психологічні навички, які допоможуть не стати жертвою насилля, та оволоділи основами фізичного самозахисту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У цьому році ми отримали новий закон запобіганню домашнього насилля, який набере чинності з 1 січня 2019 року. Загалом за 2014-2017 роки постраждали майже два мільйона осіб, а до правоохоронних органів звернулось лише 100 тисяч», – розповів керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Також жінки оволоділи основами фізичного самозахисту.

«Я хочу вам показати, що навіть якщо ви не займаєтесь професійно спортом, то все одно зможете себе захистити. Також потрібно розуміти, що насилля можна застосувати лише до людини, яка дозволяє це зробити», - відзначив засновник та технічний директор Samurai Martial Art Club Беглі Сариєв.