У Світловодську змогли провести сесію міськради лише після втручання ОДА

Перегляди: 1111

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко побував з робочою поїздкою у Світловодську, де провів консультації з міським головою Валентином Козярчуком та депутатським корпусом міської ради.

Про це CBN повідомили у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У місті виникла проблема з організацією проведення сесії міськради, що ставило під загрозу прийняття необхідних бюджетних рішень. Така ситуація унеможливлювала своєчасну виплату зарплати освітянам, медичним працівникам та фахівцям місцевого самоврядування, а також освоєння коштів субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток території.

Як зазначив Сергій Коваленко, після проведених консультацій відбулася позачергова сесія Світловодської міської ради, на якій депутати розглянули бюджетні питання й ухвалили необхідні рішення. Як наслідок, буде освоєно освітню субвенцію у розмірі 3,8 мільйона гривень, що гарантує виплату заробітної плати вчителям міста. Прийнято і медичну субвенцію в розмірі 2,6 мільйона гривень на заробітну плату працівникам галузі охорони здоров'я. Була потреба і в коштах для виплати зарплат працівникам міськради, виконкому та інших бюджетних установ. Рішенням сесії цю проблему вирішили.

До Світловодська надійшли кошти субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток території у сумі 830 тисяч гривень. Рішенням депутатського корпусу ці кошти спрямували на придбання обладнання для закладів освіти і культури міста.

Серед інших проблемних питань, які вирішили на сесійному засіданні, - збільшення витрат на харчування дітей у дошкільних закладах та здійснення протипожежних заходів за приписами ДСНС у закладах освіти, культури й охорони здоров'я.