Легкоатлет з Кропивницького та його тренер отримуватимуть стипендії НОК

Перегляди: 1454

Чемпіони та призери ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в аргентинському Буенос-Айресі, а також їхні наставники, отримуватимуть стипендії від Національного олімпійського комітету України.

Про це СВN повідомили у прес-службі НОК України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом року, відповідно до рішення виконкому НОК, спортсмени та тренери отримають загалом близько 1 млн. грн.

«Для Національного олімпійського комітету підтримка атлетів є пріоритетним завданням, і наша політика встановлення і виплати стипендій – один із постійних кроків у цьому напрямку. Головна задача, яка стоїть перед країною та усіма спортивними організаціями, – зберегти і підтримати цю молодь, яка своїми досягненнями в Аргентині прославила Україну на увесь світ, щоб вже незабаром – у Токіо-2020, Парижі-2024 та Лос-Анджелесі-2028 - саме ці обдаровані юні атлети піднялися на олімпійський п’єдестал, і на честь їхніх перемог піднімався прапор і лунав гімн України», - зазначив президент НОК України Сергій Бубка.

Відзначимо, що починаючи з І Юнацьких Олімпійських ігор-2010 подібні стипендії Олімпійського комітету отримують усі медалісти ЮОІ та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів.

Нагадаємо, в олімпійському Буенос-Айресі-2018 юні українські спортсмени здобули 23 медалі, 7 з яких – найвищого ґатунку, 8 срібних та 8 бронзових нагород.

Підопічний Геннадія Здітовецького – вихованець кропивницької СДЮСШОР-2 Олег Дорощук – на юнацькій Олімпіаді здобув бронзову нагороду в стрибках у висоту.