На Кiровоградщинi в закладах освiти та медицини зафiксували порушення теплового режиму

Перегляди: 772

У Кiровоградськiй областi порушення повiтряно-теплового режиму зафiксували у закладах Кропивницького та Свiтловодська, а також Знам’янського та Благовiщенського районiв.

Про це CBN поiнформували в Держпродспоживслужбi в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницькому в ДНЗ № 47, 71, 67 зафiксували температуру +17-18°С при нормативнiй +19-23°С, в Кiровоградськiй дитячiй мiськiй лiкарнi – плюс 16-19°С, при нормативнiй +20°С; у СЗШ № 1 I-II ступенiв – ДНЗ - плюс 15-18°С, при нормативнiй +17-23°С.

Причиною порушення повiтряно-теплового режиму є низька температура теплоносiя. У зв’язку з цим направили листи до управлiння освiти та управлiння охорони здоров’я мiської ради щодо необхiдностi дотримання температурного режиму.

У Свiтловодську в ДНЗ № 6, 18, 12 температура тримається на позначках +16-17°С при нормативнiй +19-23°С, у ЗОШ № 1, 2, 3, 9, 10, а також в одному класi НВК № 4 показники температури теж не пiднiмаються (+10-16°С) до нормативної +17-20°С.

Причиною порушення повiтряно-теплового режиму є аварiйна ситуацiя та внаслiдок цього низька температура теплоносiя. Управлiння освiти Свiтловодської мiської ради направило лист СП ТОВ «Свiтловодськпобут» з проханням приведення теплоносiя у вiдповiднiсть до нормативу.

В примiщеннях закладiв освiти використовують обiгрiвачi, проводяться фiзкультхвилинки, дiтям дозволили знаходитися у верхньому одязi, заняття проводять в iнших примiщеннях закладу.

У Знам’янськiй мiськiй лiкарнiй iм. А.В. Лисенка температура повiтря теж нижче нормативної – плюс 21-23°С проти +22-25°С. Це стало приводом для направлення листа головному лiкарю закладу з вимогою приведення температурного режиму вiдповiдно до встановлених норм.

У Лозуватський ЗЗСО I-III ступенiв (Благовiщенський район) також холодно - температура +14°С при нормативнiй +17-20°С. Причина - ремонт насоса.

Направили листи керiвникам закладу та управлiння освiти Благовiщенської райдержадмiнiстрацiї з рекомендацiєю призупинити навчальний процес.