У Кропивницькому чоловік урятував дитину, яка провалилася під кригу на річці

Перегляди: 1464

Євген Савранський - директор спортивної школи, позаштатний спортивний журналіст у кількох місцевих виданнях.

У Кропивницькому випадковий свідок врятував дитину, яка провалилася у крижану воду річки Інгул, сьогодні, 3 грудня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN повідомив сам мимовільний рятувальник Євген Савранський.

За словами Євгена, він проходив вулицею Михайлівською через міст над Інгулом. На річці утворилася крига, на якій ходили двоє школярів 12-13-річного віку. Один із них підійшов впритул до місця, де вода не замерзла.

«Крига під ним провалилася, і він на моїх очах впав у воду, – сказав Савранський. – Другий хлопчик почав кликати на допомогу. Я миттєво підбіг, спробував вхопити його руку з пірсу, але було зависоко. Зліз і став на кригу. Підбіг ще один чоловік. Він тримав мене з пірсу за праву руку, щоб я не провалився, а я своєю лівою рукою взяв за руку хлопця».

За словами Євгена, на шум збіглися випадкові перехожі, проте ніхто з них не викликав рятувальників. Після декількох невдалих спроб Євгену таки вдалося за комір витягнути дитину у безпечне місце.

Як звати хлопця чоловік не запитав: «Поцікавився, чи потрібна "швидка", чи допомога. Він сказав, що живе поряд у Шкільному районі і сам дійде. Я поспішав по роботі у центр, тому сказав йому якнайшвидше йти додому, зняти мокрі речі, вдягнутися у теплий одяг та цінувати своє життя».

Євген Савранський закликав батьків, шкільних вчителів спілкуватися з дітьми, пояснювати небезпеку перебування на кризі, а також щоб самі дорослі були уважнішими, адже ця історія могла закінчитися сумно.