У Кропивницькому презентували iнклюзивно-ресурсний центр №2 (ФОТО)

Перегляди: 824

Сьогоднi, 3 грудня, у Кропивницькому на базi загальноосвiтньої школи №29 презентували iнклюзивно-ресурсний центр №2.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На вiдкриття центру завiтали дiти з особливими освiтнiми потребами разом з батьками, педагоги та керiвники спецiальних шкiл та IРЦ мiста, мiський голова Андрiй Райкович та начальник управлiння освiти мiської ради Лариса Костенко.

«Менi дуже приємно долучитися до такої надзвичайно важливої справи, як розбудова спецiальної iнклюзивної освiти, яка зорiєнтована на те, щоб дiти з iнвалiднiстю мали змогу здобувати знання i проводити час у середовищi, яке дає змогу їм розвиватися, - наголосив Андрiй Райкович. - У нашому мiстi вже є два таких професiйнi центри, якi збудованi за вiдповiдною технологiєю, де всi примiщення пристосованi для комфортного перебування дiток з певними фiзичними вадами. Вдячний усiм педагогам i волонтерам, якi присвячують своє життя роботi з дiтьми, i сподiваюсь, що вихованцi центру i їхнi батьки будуть задоволенi умовами, якi ми для них створили».

Другий за рахунком у Кропивницькому iнклюзивно-ресурсний центр вiдкрили за iнiцiативи мiського голови Андрiя Райковича в рамках пiдписання Меморандуму про долучення областi до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Iнклюзивна освiта – рiвень свiдомостi нацiї».

Основними завданнями IРЦ залишаються комплексна оцiнка дiтей з особливими освiтнiми потребами, розробка рекомендацiй щодо програми навчання та надання психолого-педагогiчних та корекцiйно-розвиткових послуг дiтям.

На ремонт та оснащення примiщення iнклюзивно-ресурсного центру з мiського бюджету видiлили близько 1,5 мiльйона гривень, а вiд держави надiйшло на закупiвлю обладнання ще 115 тисяч.