У Кропивницькому за півроку більше 40 вулиць «залатали» за сучасними технологіями

Перегляди: 876

За півроку після придбання багатофункціональної машини УЯР-01 в Кропивницькому провели ямковий ремонт близько 1800 квадратних метрів місцевих доріг.

Про це CBN повідомив керівник КП «Універсал-2005» Віктор Панішко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що ця технологія дозволяє швидко та точково проводити ремонт, не потребує використання фрези для зрізання асфальту.

«Це робить один екіпаж на одній машині», - розповів Віктор Панішко.

У цілому ямковий ремонт за допомогою УЯР-01 провели на більше 40 вулицях міста. Наприклад, Гоголя, Петропавлівський, Холодноярській, площі Богдана Хменльницького.

Машина спочатку видуває стисненим повітрям з ямки сміття, покриває її дно та стінки бітумною емульсією, подає дрібнофракційний щебінь, облитий емульсією, а потім ще щебінь для укладання «бронюючого» шару. Він забезпечує добре зчеплення автомобільних шин з дорогою. Через 10 – 15 хвилин після «латання» дорога придатна для проїзду.

«Багато хто передрікав, що латки "посипляться", але цього не сталося», - зазначив керівник комунального підприємства та нагадав, що ямковий ремонт - тимчасовий захід перед поточним або капітальним ремонтом.

Зараз машину переобладнали для прибирання снігу, встановивши щітку, відвал та піскорозкидувач.

Придбання автомобіля передбачалося програмою розвитку ЖКГ міста. Для КП «Універсал-2005» виділили 4,8 мільйона гривень, а завдяки відкритим торгам зекономили близько 100 тисяч гривень.