Як у Кропивницькому демонтували автозаправку родички депутата Черкаської мiськради (ФОТО)

Перегляди: 1214

У Кропивницькому припинили нелегальну дiяльнiсть автомобiльної газозаправної станцiї, розташованої в межах прибережної захисної смуги рiчки Iнгул.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мiсцева прокуратура здiйснює процесуальне керiвництво у кримiнальному провадженнi за фактом самовiльного зайняття земельної дiлянки для розмiщення автомобiльної газозаправної станцiї.

В ходi досудового розслiдування встановили, що власник АГЗС самовiльно зайняла та використовує для потреб ведення господарської дiяльностi земельну дiлянку у м. Кропивницький по вул. Вокзальнiй, площею 0,0904 га, iз земель охоронних зон.

З метою припинення нелегальної дiяльностi вказаної АГЗС прокуратура спiльно з правоохоронними органами вжили заходiв щодо демонтажу останньої. Проте, депутат Черкаської мiської ради, який є рiдним братом власницi, шляхом перекриття доступу до газового модулю вантажiвками, зашкодив демонтажу станцiї. Незважаючи на це, нелегальну АГЗС демонтували.

В рамках слiдства встановили наявнiсть достатнiх пiдстав для повiдомлення власницi нелегальної заправки пiдозри у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 (самовiльне зайняття земельної дiлянки) Кримiнального кодексу України.

Досудове розслiдування триває.

Крiм того, мiсцева прокуратура спiльно з полiцiєю припинила дiяльнiсть ще однiєї АГЗС, належної тому самому пiдприємству. Пiдставою стало порушення пiдприємством вимог законодавства про охорону працi в частинi вiдсутностi дозвiльних документiв на проведення робiт з пiдвищеною небезпекою.

Кримiнальне провадження розпочали за ч. 1 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних пiдприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримiнального кодексу України.