На Кiровоградщинi ще 20 дiтям-сиротам придбають житло

Перегляди: 786

В ОДА вiдбулося засiдання комiсiї щодо визначення напрямiв та об’єктiв, на якi спрямують у 2018 роцi субвенцiю з держбюджету.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пiд час засiдання розглянули питання придбання житла для дiтей-сирiт або осiб з їх числа та примiщень для дитячих будинкiв сiмейного типу.

У 2018 роцi Кiровоградщина отримала кошти субвенцiї з держбюджету мiсцевим бюджетам у сумi 13 мiльйонiв 929 тисяч гривень на проектнi, будiвельно-ремонтнi роботи, придбання житла та примiщень для розвитку сiмейних та iнших форм виховання, наближених до сiмейних, та забезпечення житлом дiтей-сирiт, осiб з їх числа.

Кошти розподiли мiж районними i мiськими бюджетами на придбання трьох примiщень для дитячих будинкiв сiмейного типу та 48 житлових об’єктiв для дiтей-сирiт або повнолiтнiх осiб з їх числа.

Бiльшiсть квартир i будинкiв iз зазначеного перелiку уже придбали.

Сьогоднi на розгляд комiсiї надiйшло 24 пропозицiї вiд 12 територiй областi стосовно придбання 23 квартир (або будинкiв) для дiтей-сирiт i осiб з їх числа та одного будинку сiмейного типу.

Пiд час засiдання представники мiст i районiв презентували всi пропозицiї, надавши необхiднi пакети документiв та фотоматерiали. Пiсля обговорення члени комiсiї ухвалили рiшення про пiдтримання 21 пропозицiї, а ще три направили на доопрацювання. Їх розглянуть на наступному засiданнi, яке вiдбудеться цього мiсяця.

Комiсiя дала дозвiл на придбання житла для дiтей сирiт або осiб з їх числа за пропозицiями мiст Кропивницький (чотири об'єкти), Знам'янка (один об'єкт), Олександрiя (два об'єкти) та селища Нова Прага (один об'єкт).

Також придбають житло за пропозицiями районiв: Онуфрiївського (два об'єкти), Долинського (чотири об'єкти), Кропивницького (три об'єкти) та по одному об'єкту за пропозицiями Бобринецького, Добровеличкiвського i Знам'янського.

Пiдтримали пропозицiю щодо придбання одного житлового примiщення для дитячого будинку сiмейного типу в Олександрiйському районi.