Підозрюваний у підпалі будинку учасника АТО на Кіровоградщині сидітиме у СІЗО 60 діб

Перегляди: 759

Підозрюваного у підпалі будинку учасника АТО, через що постраждала родина військового, взяли під варту.

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександрівський районний суд задовольнив клопотання слідчого поліції, погоджене процесуальним прокурором та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

У рамках досудового розслідування попередньо встановили, що 30 грудня 2018 року він підпалив будинок, у якому проживає родина військовослужбовця, поціливши через розбите вікно до помешкання пляшкою з запалювальною сумішшю. Тілесних ушкоджень у вигляді опіків різного ступеню зазнали малолітня дитина та дружина учасника АТО.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, зловмисник – за словами родичів потерпілих, він був зі своїми спільниками – проломив вікно і вкинув у будинок учасника АТО Миколи Півторака в одному з сіл Олександрівського району пляшку з «коктейлем Молотова».