У Кропивницькому може подорожчати і проїзд у комунальному транспорті

Перегляди: 1499

Комунальне підприємство «Електротранс» розробило та подало до міської ради Кропивницького розрахунки на підвищення тарифу.

Про це CBN повідомив в. о. заступника міського голови - начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Відповідно до методики, яка затверджена міністерством транспорту України, перевізники повинні здійснювати свої розрахунки у разі збільшення вартості пального більш ніж на 10%. Приватні перевізники подали розрахунки на шість гривень. Комунальне підприємство також зробило відповідні розрахунки на збільшення вартості проїзду. По автобусах великої та середньої пасажиромісткості ця цифра складає близько п’яти гривень, а по "Електротрансу" - чотири гривні», – зазначив Вергун.

Перевізники пояснюють: підвищувати вартість проїзду не хочуть, оскільки впаде пасажиропотік. На цей крок йти вимушені у зв’язку з різким зростанням цін на основну складову тарифу – паливно-мастильні матеріали.

Директор ПП «Олікс», яке займається пасажирськими перевезеннями в Кропивницькому, Дмитро Вінницький зазначив, що підприємство сьогодні знаходиться на самозабезпеченні, дотацій не отримує, та ніхто не компенсує їм різницю в тарифах і за перевезення пільгових категорій населення, тому підвищення тарифу на проїзд – невідворотне. «Щоразу це для нас дуже болюче питання – підвищення тарифу, – зауважив Вінницький. – Чому? Тому що ми розуміємо платоспроможність населення. Так як в нашому тарифі паливно-мастильні матеріали складають близько 60 відсотків, то певна річ, що ми вимушені йти на такі кроки».

Рішення про нові тарифи можуть прийняти вже на найближчому засіданні виконавчого комітету.

Сьогодні тариф на проїзд комунальним транспортом – тролейбусами та автобусами великої та середньої пасажиромісткості – складає 2,5 гривні, маршрутним – 5 гривень за одну поїздку. Востаннє тариф переглядався в липні 2018 року.

Нагадаємо, у Кропивницькому перевізники просять знову підняти тарифи на проїзд.