У вiддалених районах Кропивницького з’являться аптеки

Перегляди: 795

Мiська влада шукає механiзми, щоб у вiддалених мiкрорайонах Кропивницького люди мали можливiсть купити лiки першої необхiдностi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Очiльник мiста розумiє справедливий народний гнiв щодо захмарних цiн на лiки та вiдсутнiсть адекватного впливу на аптечнi мережi, бо їх вартiсть погано корелюються з розмiрами пенсiй, заробiтних плат, тарифами на газ, воду i тепло», - повiдомили в прес-службi.

Змусити власникiв аптечних мереж вiдкривати свої об'єкти на Балашiвцi чи Великiй Балцi мiська влада не може. Пiдприємцям це не вигiдно, а мiсто не має достатнiх iнструментiв, щоб вплинути на таку ситуацiю.

Разом iз тим, мiський голова пообiцяв знайти механiзми, продумати варiанти, щоб у вiддалених мiкрорайонах Кропивницького люди, особливо хворi, мали можливiсть купити лiки першої необхiдностi.

Таким ефективним iнструментом, як показав досвiд транспортної реформи у Кропивницькому, може стати створення комунальної мережi аптек. А далi власники приватних аптечних закладiв мають самi зробити висновки з такого попередження.