Гройсман пояснив, навіщо лишати на Кіровоградщині лише три райони

Перегляди: 3746

Учора, 5 грудня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив, чи були громадські обговорення стосовно майбутніх трьох районів Кіровоградської області, передає кореспондент CBN.

За словами Гройсмана, думку людей потрібно враховувати обов’язково.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В мене є тільки одне запитання до людей. Ви хочете жити так, як ви зараз живете, або ви хочете жити так, як живуть об’єднані територіальні громади? Якщо так, як розвинуті громади, то ми маємо йти на шлях укрупнення», – сказав він.

Також Прем’єр-міністр додав, що на початку процесу створення об’єднаних громад він спеціально додав у закон слово «добровільно», хоча наперекір його рішенню пішли більшість фахівців.

«Треба людям дати зрозуміти, що це таке. Коли ви людей примушуєте до чогось, вони можуть цього просто не зрозуміти. І тому слово "добровільно" ввійшло у національне законодавство. Коли ми подивились, що ж таке добровільне об’єднання, то помітили, що в декілька разів зросли бюджети. І я вважаю, що на людей таке укрупнення ніяким чином взагалі не відзначиться», – додав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр глибоко переконаний, що якщо все буде відповідати методиці уряду, то скоро люди помітять, що громади, які об’єднаються, будуть успішніші.

Нагадаємо, на території Кіровоградської області планують лишити три райони.

До складу Кропивницького району, на думку авторів законопроекту, слід включити Долинський, Новомиргородський, Олександрівський, Бобринецький, Знам’янський, Новгородківський, Компаніївський та Устинівський райони.

Ще одним новоутворенням має стати Олександрійський район, до складу якого повинні ввійти Петрівський, Онуфріївський та Світловодський.

Третій район пропонується створити з центром у Голованівську, до нього планується приєднати Благовіщенський, Вільшанський, Гайворонський, Добровеличківський, Маловисківський, Новоархангельський та Новоукраїнський райони.